HOUTEN STEIGER/S


bedrijfsinfo door www.buitenschrijnwerk.eu


HOUTEN STEIGERS


Houtyen steiger
Houten steiger

U woont aan het water en wil daaraan toegang hebben en ook aan de waterkant kunnen zitten, wel dan bent u toe aan een steiger.  Een houten steiger, als u een warme natuurlijke uitstraling wil.  Er is echter nogal wat product kwaliteitsverschil bij het kiezen van het juiste bedrijf. ir. Edward Vlasveld, zaakvoerder van buitenschrijnwerk.eu legt uit hoe;....


We hebben het allemaal wel eens gezien bij een houten steiger of meerdere houten steigers ,...kromme loszittende planken, met lange open scheuren er in, waarbij de schroeven ook nog omhoog komen doordat ze los zitten.  Niet alleen een waardeloos rotgezicht maar tevens in technische zin waardeloos werk.  Daarbij geldt; hioe groter het steigercomplex hoe lelijker het word !  Dit is het gemiddelde werk van de gemmiddelde tuinaannemer die een houtconstructie aflevert.  Uiteraard zijn er uitzonderingen echter zijn die zeldzaam.  Dit fenomeen kan bij houten steigers eigenlijk ook niet anders want tuinaannemers of hoveniers zijn niet opgeleid als houtspecialisten, echter als boom en plant verwerkers en straat aanleggers c.q. klinkerwerken.  Een houten vlonder fabriceren is dus een hele aparte discipline,...sterker nog een heel ander vakgebied ! Dus zo vreemd is dit niet.



SPECIALISMEN ZIJN CRUCIAAL VOOR DE KWALITEIT


De details en technische verschillen bij het houten steiger product tussen houten steigers van een tuinaannemer en van een houtspecialist zijn talrijk.  Zo ook bij een zwembadterras of bij ieder houten buitenconstructie !  Bij een eventuele opsomming kunnen we als eerste opmerken dat de schroeven die gebruikt worden bij de tuinaannemer of hovenier meestal van RVS zijn, wat zo'n beetje het slechtste materiaal is wat men kan gebruiken.  RVS bestaat uit 70% Nickel, en dit is een metaalsoort wat de eigenschap heeft van een ouderwetse trekdrop.  Je rekt het 100% uit, en het komt 10 tot 15% terug.  Dit betekend dat de RVS schroeven niet meegaan met de krimp en uitzetting van het hout in de zomer en winter periodes. Bij een product als tuinvlonders zijn deze feiten nog meer van belang daar  tuinvlonders op gras liggen en constant vochtig blijven.  Hierdoor komen deze schroeven los te zitten en steken uiteindelijk boven het hout uit !  gevaarlijk en pijnlijk om op blote voeten op te lopen,...nog maar niet te spreken over het rotte gezicht er van.  Met name als men een spa inbouw laat construeren is dit al helemaal van zeer groot belang.




WATER DE GROOTSTE VIJAND VAN HOUT


Ook met het waterprobleem zit er een groot verschil in de constructiemethoden bij het construeren van een houten steiger of houten steigers. *  De schroeven die bij een tuinaannemer of hovenier gebruikt worden, zullen niet weggewerkt worden achter een zogenaamde dook of deuvel.

Deze dook is van cruciaal belang omdat het het contact met het vocht tegengaat doordat de schroef in een gaatje zit dat vervolgens met deze bewustte dook is afgedicht.  Hierdoor gaat het houtmateriaal wat onder de schroefkop zit niet meer zo heftig uitzetten of krimpen waardoor de schroef ook niet meer zo uitgerekt gaat worden, waardoor de gehele houten steiger constructie veel stabieler en sterker blijft !   Een  steiger kopen *,...juist, u begint het te begrijpen, een weloverwogen beslissing is hierin de enige juiste !

Dit zijn slechts 2 van de verschillen,....Het laatste grote verschil is dat alles ook nog verlijmt word met speciale lijm uit de jachtbouw industrie die voldoet aan zeer hoge eisen. Een steiger aanleggen *
doet men op een voorzichtige wijze, daar goedkoop al snel kan veranderen in duurkoop !  Echter zijn er in totaal een 20-tal verschillen te noemen waarbij dit de 3 belangrijkste zijn. Dit betekend niet dat de overige 17 verschillen niet belangrijk zijn, integendeel, echter word het verhaal erg langdradig indien deze allemaal vermeld zouden worden.  Een hardhouten terras * product dient men op dezelfde wijze te beoordelen, daar in technische zin dit niet verschilt van een steiger.
Voor meer info kunt u op de site buitenschrijnwerk.eu kijken.


DE MEEST BELANGRIJKE VERSCHILLEN NOG EVEN OP EEN RIJTJE


nadelen v tuinaannemers

*  losse schroeven
*  gebroken schroeven
*  kromme planken
*  ongelijke naden
*  gescheurde planken
*  splinters
*  goedkoop is duurkoop

voordelen v specialisten

*  vakwerk
*  garantie
*  geen stress
*  oplevering snel klaar
*  visueel een perfect product
*  technisch een perfect product
*  1-malige uitgave






Houten steigers
Houten steigers








BUITENSCHRIJNWERK PLAATST EEN HOUTEN STEIGER  OF HOUTEN STEIGERS IN DE VOLGENDE GEMEENTES;







NEDERLAND:

Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Eindhoven, Breda, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Gouda, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist, Sittard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Geleen, Gorinchem, Zoetermeer, Lisse, Hillegom, Harderwijk, Ermelo, Woerden, Zwolle, Almere, Lelystad, Doetinchem, Zutphen, Reeuwijk, Loosdrecht, Vinkeveen, Nieuwkoop, De Kaag, Leimuiden, Breukelen, Aalsmeer, Ter Aar, Blaricum, Laren, Eemnes, Muiden, Bussum, Schijndel, Boxtel, St. Oedenrode, Oisterwijk, Oosterhout, Oirschot, Waalwijk, Zandvoort, Bloemendaal, Valkenswaard, Waalre, Nuenen, Baarn, Epe, Ede, Veenendaal,Landsmeer, Giethoorn, Kamperland, Warmond, Roelofarendsveen en Nederhorst den Berg.



                                                                                                                                                            



BELGIE:                                                     

Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals, Dendermonde, Retie, Kasterlee, Oud Turnhout, Tongeren, St. Truiden, Tessenderlo, Heist op den Berg, en Oostende, Lokeren, Deinze, Waregem, Oudenaarde, Roeselare, Schoten, Kapellen, Bree, Peer, Hoogstraten, Bonheiden, Blankenberge, De Haan, Nieuwpoort, De Panne, Brugge, Kalmthout en Essen.